lørdag den 23. november 2013

Havevandring.


Herved en havevandring, der er et koncentrat af mange års haveaktivitet og en opfølgen med kameraet, hvor jeg ønskede at fastholde flowet, som et haveliv kan udvikle sig. Billederne kommer i en umiddelbar og noget tilfældig rækkefølge, og skal blot anslå stemninger - glimt af helheder og detaljer, som fik lang eller kort levetid derude, men er udtryk for mange års haveglæde.Benved, Euonymus fortunei `Emerald Gaity` er en ret almindelig haveplante med mange gode egenskaber - let at formere ved stikling og at forme, hvis man ønsker det. Kan klare sig de fleste steder i haven, og i letskyggede partier står den og lyser op med sine hvidbrogede blade, der er stedsegrønne. Når billedet står lidt sløret og `drømmende` skyldes det, at det er et af mine gamle dias, som jeg har scannet. Jeg faldt for fristelsen til at klippe den lille buksbom i kugler. Desværre klarede den ikke en af de hårde vintre, hvor jeg havde ladet den stå i sin krukke.


Den gulgrønne Acer shirasawanum `Aureum` er et af mine yndlingstræer. Vi har det i flere eksemplarer rundt i haven, hvor de står og lyser op.Min hang til at klippe og forme planter, giver sig udtryk mange steder i haven.Vores lille Madonna har jeg foreviget mange gange, hun står som en souvenir fra loppemarkedet i Paris, fra for mange år tilbage.

Inger syede et år puder, der skulle harmonere med de grønne omgivelser.


Buksbomhækken er en god ramme omkring staudebedet - den bidrager med en klar struktur til haven samtidig med, at den er en god støtte for stauderne.

Rosen `pas de deux` klatrer hver sommer op i vores sydbøg, hvor blomsten er lysegul i udspringet, og derefter bliver hvid.

Japansk snebolle, Viburnum plicatum, her podet på en stamme, blomstrer rigt hen over sommeren.
Havens klippede strukturer giver variation i samspillet med det fritvoksende.8 kommentarer:

 1. Tak for turen, som altid hyggeligt at besøge din have. Smukt med rosen op i sydbøgen.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Lisbeth
  Velbekomme - hyggeligt, at du fulgte med. Det er tid at dvæle ved sommerens billeder.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 3. Men hallå, vad hittar jag väl här då? Hittade till dig via Katarina i Lund/Sverige. Är alla dessa vackra bilder från din trädgård (have)? Här måste jag allt spendera en hel del och insupa allt vackert. Hälsn Merja

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mejaams
   Det var da hyggelig, at du kunne finde frem til vores have via Katarina. Ja, alle billederne af fra vores have i Silkeborg.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Vilken tur att jag hamnade här då jag spatserade omkring lite planlöst...
  Underbara bilder, inspirerande! Återkommer.
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvarSlet
 5. Hej Katarina
  Det er nok skæbnen, der har bestemt, at du skulle finde bloggen HAVETID. Velkommen, det var hyggeligt at du fandt frem til den.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 6. D. 27. feb. er skrevet ned i lommebogen! Dejlige billeder!

  SvarSlet
 7. Hej Susanne
  Det glæder mig - vi ses.
  Kh. Jørn

  SvarSlet