lørdag den 28. december 2013

Når det blir` sommer -


Hvad sommerhaven betyder for havemennesker, åbenbares straks man kigger sig rundt i den decembermørke have. Det er en lise for sjælen eller sindet at dykke ned i  sine sommerbilleder, og genkalde sig de dage, hvor haven lå badet i sol.Aldrig så snart er julelysene slukket, før man kigger frem mod forårets lys. Det går mod lysere tider, men langsomt. Man tager sig selv i at gå at kigge efter de første forårstegn, og vi har jo slet ikke haft rigtig vintervejr endnu. Man må væbne sig med tålmodighed, og se realistisk på årstiden - men drømme, det kan man da.Når det blir`sommer vil vi gå ad havens stier rundt til de forskellige afsnit - sådan bare på må og få - uden egentlige mål, måske hive lidt ukrudt op her og der og bare nyde haven som man kommer frem.
Planten `husfred` skaber en blød, pudelignende flade i zinkkrukken.


Sammensætningen af sten og planter er en kombination, der skaber naturlighed, og som præger vores have mange steder, og som i den grad fascinerer.Jeg synes, at stenstiernes struktur harmonerer med væksterne, der bløder kanterne op og skaber sammenhæng.


De klippede strukturer giver en hvis ro mellem de forskelligartede grønne blade.
12 kommentarer:

 1. God Jul og godt Nytår Jørn,
  Tak for en dejlig tur gennem havens stier. Jeg elsker den ro der er ved jeres have!
  Kh.Gro

  SvarSlet
 2. Kære Gro. Du og dine ønskes god jul og godt nytår. Det var hyggeligt, at du havde lyst til at følge med rundt på endnu en tur.
  Kh, Inger og Jørn

  SvarSlet
 3. Det er så herligt at sådan en sommer kan vi glædes over flere gange. Både når den udfolder sig, men ikke mindst når vi lige nu kan genskabe stemningerne fra vore righoldige fotoarkiver. Det er da haveguld... Og fra nu af bliver forventningerne skruet op for hver dag der går mod forår.
  Rigtig godt nytår til dig og Inger, med ønsket om en fantastisk 2014 havesæson. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, det er dejligt med minderom gode somre og kunne delvis genkalde dem via fotos. I ønskes begge et rigtig godt nytår med masser af haveglæde.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Siger som Gro, en dejlig ro der er i jeres have, og sten er uundværlige.Tak for endnu en rundtur!
  Glæder mig også meget til at se vores have udfolde sig igen, er spændt som et barn ved juleaften, hvordan mon tiltagene ser ud næste år.
  Også et fantastisk nytår til jer!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette
   Velbekomme. Ja, det er dejligt at kunne finde ro i haven - også at kunne glæde sig til en ny sæson. Det kan næsten føles som en genfødsel, hvert forår når man for alvor begynder derude.
   Også et godt nytår til dig.
   Kh. Jørn

   Slet
 5. Skønne grønne billeder med sommerens lys og lykke, jeg kan helt mærket suget i maven, længslen efter den nye begyndelse på en underskøn sæson.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik
   Ja, lys og lykke er jo netop, hvad sådanne billeder kan udtrykke og suget i maven kan jeg også genkende.
   Godt nytår.
   Kh. Jørn

   Slet
 6. Ja, det er skont at dromme sig til sommer ved at kigge paa disse billeder ! Onsker dig og Inger et rigtig godt Nytaar og masser af have kreativitet ! Kh - Jane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane
   Ja, drømmene er vigtige, både når man udtrykker sig i maleri og i haver.
   Også rigtig godt nytår til dig.
   Kh. Jørn

   Slet
 7. Godaften Jørn.Mange smukke billeder fra din dejlige have..........med en helt unik ro.
  Håber meget at jeg kan besøge dig til næste år.
  Også et rigtig godt nytår til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Tak. Ja, havens ro er noget fundamentalt, hvorigennem vi kan opleve harmoni og finde sundhed. Det ville være hyggeligt, at få besøg af dig i det kommende år.
   Også et rigtigt godt nytår til dig.
   Kh. Jørn

   Slet