onsdag den 22. oktober 2014

Havens stier.


Endnu engang inviterer jeg på en tur rundt ad havens stier.
Stierne blev til for 25 år siden i forbindelse med at jeg besluttede at nedlægge græsplænen. Langsomt, men sikkert forsvandt græsplænen bid for bid i vores 1000 kvm. store have.Over et par år var græsplænen forsvundet og erstattet med et system af markstensbelagte stier..Græstørvene og den opgravede jord hobede sig op langs stierne og blev efterfølgende til hævede bede, hvilket gav os en mere spændende have. Visse steder kan stien minde om en gammel hulvej, der borede sig med i terrænet .Stien snor sig gennem haven i vekslende bredde, men aldrig under 120 cm. så man overalt kan komme rundt med trillebøren.Stierne bevirker, at vi året igennem kan komme tørskoet gennem haven.Bedene er mange steder kantet med sten, hvilket giver en fin samklang med de vekslende planter, der undertiden dækker stenene og gror ud i stierne, hvilket kan give en opblødning og naturlig sammenhæng mellem stier og bede.


Andre steder udgør lave buksbomhække kant for bede hvilket giver en anderledes struktur.De bugtende stier og havens beplantning tilstræber, at haven ikke kan overskues fra ét sted, men at man får lyst til at gå en tur rundt.

Stenene er lagt i 20 cm. bakkesand, der blev vandet og stampet godt før stenene blev lagt.

I forhaven er anvendt trykimprægnerede brædder til at kante kvadratiske bede.
I de fredfyldte grønne haverum finder man ro og afslappelse.


4 kommentarer:

 1. Det ses. Smukt, som hvergang, vi går ad dine stier. Tak for turen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne
   Tak. Velbekomme - det var hyggeligt, at du fulgte med på turen rundt. Kkh, Jørn

   Slet
 2. Din trädgård är fantastisk. Nästa år får jag inte missa öppen trädgård. Jag bor ju utanför Ängelholm så det är ju inte så jättelångt.
  Tror jag.
  Allt gott
  Annika

  SvarSlet
 3. Hej Annika
  Tak. Du skal være velkommen, Det ville være hyggeligt at hilse på dig og det er rigtigt, der er ikke så langt hertil.
  Kh. Jørn

  SvarSlet