torsdag den 19. februar 2015

Billeder af en sommer.


Det kan være helt små detaljer, der i erindringen tegner billedet af en bestemt sommer. Måske husker man, hvor optaget man netop den sommer var af den slags motiver, hvordan en ganske bestemt sten, en gammel kande og lidt blågræs pludselig hørte sammen på en ganske bestemt  måde. Det var som om at  disse, lidt anonyme ting, i netop denne sammenhæng, gav en særlig valør.Også den sommer vandrede vi rundt ad stierne ganske som de foregående, og som vi vil gøre i de forhåbentlig mange kommende år. Stiernes forløb ligger fast, markstenene blev lagt for snart 25 år siden, og har været en daglig glæde siden. Stierne bevirker, at vi året igennem kan komme tørskoet rundt.År efter år gentager haven sine skuespil. Et af dem er når de opstammede cotoneaster-kugler blomstrer i begyndelsen af juni. Da er der en summen af bier når blomsterne udsender deres sødlig duft.Vi må erkende, at de små, gammeldags drænrør af brændt ler ikke er vejrbestandige. Langsomt år for år nedbrydes de og bliver mere og mere frønnede, og man kan vel sige, at det er forfald i skønhed - alt har sin tid.


Vi forventer rigtig mange gæster i haven den kommende sommer kvad vores deltagelse i TV2 Fri´s konkurrence om at være `Årets dejligste have 2015`. Afsnittet fra Midtjylland bliver vist mandag 9. marts kl. 21,20 på TV2 Fri, hvor vores have i Silkeborg besøges, dernæst en en landbohave i Vemb og en japansk inspireret have i Struer.


Akelejefrøstjernen har det med at så sig, men falder som regel naturligt ind i havens helhed.
14 kommentarer:

 1. Så skönt, så skönt. Väntar på sommaren ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tylsä.
   Tak - ja, der samme gør vi.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Hei Jørn.
  Takk for ord som er med på å forsterke vår lengsel etter våren. Det er noen uker siden det begynte å krible i fingrene, og når vi ser dine bilder og leser hva du skriver, merker vi at det også begynner å krible litt i resten av kroppen. (Håper du har sett vår tilbakemelding på din hilsen på vår blogg). Hagelig hilsen Lars.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lars
   Ja, når man sidder og kigger på sine fotos af sommerdage så forstærkes længslen. Jeg har været inde og kigge på jeres blog, vi håber, at det må lykkes at se jer til sommer når i kommer til jazz-festival.i Silkeborg.
   Hilsen til jer begge.
   Jørn

   Slet
 3. Vakre bilder, som alltid - og så spennende at dere skal være med i "Årets dejligste have". Jeg skulle gjerne sett det programmet, men får nyte bildene deres her i stedet.
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stein
   Tak. Ja, vi er spændte på at se vores have og os selv på TV. Det glæder mig, at du nyder billederne fra haven.
   Kh. Jørn

   Slet
 4. Endnu engang nogle dejlige billeder du viser fra jeres have :-)
  Jeg glæder mig til at se med på TV2 fri.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi
   Tak. Vi er selv ret spændte på at se, hvad de tager med af alle de mange optagelser fra haven, og det videre forløb i konkurrencen.
   Kh. Jørn

   Slet
 5. Jeg elsker at det grønne i jeres have. Så roligt og smukt. Håber at jeg kommer op og se haven IRL en dag.
  Faldt over et link som jeg tænkte du måske ville synes om på ISSUU Jørn
  http://issuu.com/bettinamueller/docs/copy_for_issu-based_on_play_with_de

  God weekend
  kærligst
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eva
   Tak, det er dejligt, at du finder billederne rolige og smukke. Tak for tippet om ISSUU, der er et kig ind i uanede muligheder.
   God weekend. Kh. Jørn

   Slet
 6. Jeg glæder mig meget til at se jeres smukke have på TV2 Fri. Det bliver spændende. Frøen ser ud til at nyde sit bad.

  SvarSlet
 7. Hej May
  Tak, vi er selv spændte på, hvad der er kommet ud af det.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 8. Hallo Jorn,
  die Sendung Ihres Gartens kann ich leider nicht anschauen; aber Sie berichten sicher mit Bilder im Blog über das Ereignis..
  Mit den Tonröhren arbeite ich schon im Garten seit diese in den achziger Jahren meinen Weinkeller verlassen haben. Wir hatten damals auf dem Grundstück einen Erdkeller für die Vorratshaltung; der Wein war wohl temperiert. - Wie Sie aber auch schreiben, die Röhren blättern durch Frostschäden ab. Ich sehe diesen Vorgang auch als natürlichen Lauf an.
  Viel Freude am Start in den Frühling wünscht Gertraud

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet