torsdag den 26. februar 2015

Lys og skygge.


Havens lys og skygge skaber foranderlighed, liv og stemning. Den vandrende skygge og de skiftende lyspletter flytter og ændrer sig  hele tiden i løbet af dagen. Men for at fænomenet kan opstå, er det en forudsætning, at der findes træer - høje og lave træer, som samtidig er med til at skabe fornemmelse af noget rumligt i alt det grønne.

Lyset er en forudsætning for mennesker og planters trivsel, men på en sommerdag med bagende sol fra morgen til aften er det en lise for både mennesker og planter, i perioder, at kunne opholde sig i skyggen.

Solens energi forplanter sig til alle havens vækster.
En verden i grønne nuancer.Lys- og skyggevirkningen er ikke det bedste fotolys for at opnå præcise skildringer, men til gengæld kan der af det flimrende billede af lys og skygge, opstå noget, man kan kalde for havens atmosfære.7 kommentarer:

 1. Så fantastiskt vackert, tak för all inspiration!

  Ha det gott, hälsningar Ewa :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ewa
   Tak. Det glæder mig, at du finder inspiration i min blog.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Hei Jørn.
  Takk for at du minner oss om viktigheten avav lyset. I det daglige tenker vi dessverre ofte ikke på hvordan det styrer og preger hele tilværelsen rundt oss, Og også vårt eget indre. Godt å bli minnet på det, så en ikke glemmer å være takknemlige.
  Jeg har også nettopp skrevet et innlegg på vår egen blogg om danske kirkegårder, som jeg tror du kan like... Ha det godt, og hils Inger
  Med vennlig hilsen Lars

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lars
   Ja lyset er en livsbetingelse for os og kontrasten til det, skyggen giver kan vi heller ikke undvære i haven.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. You are right with sunlight and shadow; they make garden atmosphere. I like many stone paths in your garden.

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet