fredag den 26. februar 2016

Overraskelsernes have.


Stierne fører os rundt i haven også til dens fjerneste afkroge. Planterne slører ofte stiernes forløb, hvilket gør det spændende for gæsterne, og undertiden dukker små overraskelser frem på uventede steder.Visse steder forsøger vi at flirte med havens vildskab, men det virker nok ikke altid lige overbevisende, for samtidig har vi behov for at have hold i dens mere styrede stil. Allerbedst lykkes det nok, hvor vi spiller de to udtryk ud mod hinanden - det styrede 
( klippede og formede) mod det `vilde` og fritvoksende.En brogetbladet Hosta lyser op og skaber variation.Den bunddækkende plante i midterpartiet er Guldjordbær. Den trives fint her i halvskyggen som tæppeagtig plante.
Der opstår lune kroge rundt i haven, hvor stenene optager varme fra solen, og afgiver det igen på kølige nætter til de nærmest stående planter.Jeg holder meget af disse grønne kloder svævende rundt i havens mikrokosmos.

En skala af grønne toner kan være som et stykke forfinet kammermusik. Vigtig for harmonien er den opstammede Salix helvetica, med det køligtgrønne løv.
5 kommentarer:

 1. Ein traumhaft schöner Garten.
  Gruß, Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anette.
   Tak, det glæder mig, at du synes om vores have.
   Kh. Jørn

   Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
 2. Hej Jørn.Skønne billeder fra din dejlige have.
  Vil også lige sige at jeg har tilføjet jeres åben have i mit nye indlæg.Håber det er i orden med jer.God søndag Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Tak - også fordi du laver reklame for vores åben have. Vi håber, at få rigtig mange gæster til sommer.
   Kh. Jørn

   Slet