tirsdag den 23. juli 2013

Engelske haver 4. del.

Sudeley Castle.Haven ved Sudeley Castle er bemærkelsesværdig, dens udformning og vedligeholdelse er af meget høj kvalitet. Jeg kunne straks se, at jeg havde været her før, da jeg så ruinen. Den fascinerer stadig, og kan noget sammen med beplantningen med stauder.
Her står man over for `den ægte vare`, Tithe Barnen, en ruin fra 1400-tallet. Det var jo den slags man drømte om at etablere i de romantiske haver i løbet af 1800-tallet. Jeg har set nyopførte ruiner i engelske haver, hvor man ønskede at opnå en nostalgisk- og lidt mystisk stemning.


Haven byder på formklippede træer og hække - og den formelle rosenhaveFlere steder i haven stødte man på skulpturer af Alexander Calder.
Virkelig en kontrast til slottet fra midten af 1400-tallet.
Hampton Court Palace Flower Show.På Hampton Court fremgik det tydeligt, at det er et folkeligt arrangement,  og at de haveglade englændere elsker det. Vi var der lørdag, hvor folk havde fri, og vi havde på fornemmelsen, at de alle havde sat kursen til blomstershow`et. Der var masser af blomster, og hvad der ellers vedrører haven - og så var der varmt.Englænderne slæbte af sted med masser af blomster, efterhånden som de forlod showet. Selv måtte vi nøjes med lidt liljeløg af hensyn til bagagens vægt og så en lille fe i jern som vi faldt for, trods vægten.Her er jernladyen placeret hjemme i haven.Derud over blev der i håndbagagen plads til et par planter som jeg aldrig havde set før. Den ene er en poppel, Populus deltoides `Purple Tower`, der bliver et søjleformet træ på ca. ti  meter og med røde blade.
- og den anden en Convolvulus eneorum `Snow Angel` en busk med sølvgrå blade og snerlelignende, hvide blomster, der bliver 60 cm i højden. Begge er de nu plantet herhjemme i haven og vandes jævnligt i sommerheden.Jeg slutter af med at strø lidt billeder ud, der ikke rigtig blev plads til i de respektive afsnit. Tak fordi du kiggede med.
The end.

7 kommentarer:

 1. Hej Jørn.Ja! som du ved var jeg jo også på Hampton.Og der var mange ting jeg gerne ville have med hjem......men kuffertens str.bestemte.Men det blev da ogs til to planter,nogle liljeløg og en fin kobber guldsmed.Den er rigtig fin jeres engel......kan godt forstå at hun kom med hjem.God aften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette
   Ja, der var rigtig mange ting, man kunne ha´tænkt sig at få med hjem. Planter er nu altid dejlige souvenirs - man møder dem daglig i haven, og følger dem i deres udvikling, samtidig med at de minder om skønne haver, hvor man fandt dem på en dejlig ferie.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Hej Jørn. Tak for hele kavalkaden fra England. Det er nogle meget smukke billeder du har offentliggjort. Jeg mangler lidt fra min yndlingsby Bath, men gætter på at I måske ikke havde så meget tid. Bath fortjener en hel ferie (eller flere) og er perfekt som udgangspunkt for spændende haveoplevelser mv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym.
   Velbekomme. Det glæder mig, at du synes om billederne. Vi var kun i Bath et par timer, men fik fornemmelsen af en spændende og smuk by opført i de enstonige kalksten og den enkle arkitektur. Der var musikere på gaden med spil af høj kvalitet og en dejlig afslappet stemning. Vi kiggede ind i kirken og i et af badene - nåede at drikke te i restauranten på Jane Austen Museet. Til slut sad vi på en bænk ved floden i det dejlige sommervejr og ventede på bussens afgang.
   Kh. Jørn

   Slet
 3. Hej Jørn......ich mag diese Bilder von dir sehr gerne. Du suchst dir immer herrliche Motive aus. Ich denke da nur an das Bild mit der kleinen Elfe....Einfach wunderbar...bis demnächst ...Viele Grüße Erwin

  SvarSlet
 4. Sudley Castle ser også utrolig smukt ud, dejlige billeder fra en yderst autentisk have. Sjovt med hækken med det klippede midterparti, der må bruges uendeligt mange timer på at holde alle de formklippede hække og buske og hvor er det da smukt.
  Hampton court må også være en oplevelse, til trods for varmen og de mange mennesker... En kombination jeg kan have det lidt svært med, men vil man se haveshow, må man jo tage hele pakken med!! Den lille smukke jernlady er et perfekt kup til jeres have, der vil hun blive glad for at bo.
  Tak for en skøn rundtur i England. Jeg fortsætter med at sukke og ønske.... ;)

  SvarSlet
 5. dejlige dejlige billeder - godt jeg ikke så den lille jern-fe, så skulle jeg nok have betalt overvægt, for jeg ville nok heller ikke kunne have ladet hende blive tilbage :)

  SvarSlet