søndag den 7. juli 2013

Havetur
Turen er kun vores egen have rundt. Det bliver jeg vel aldrig færdig med - den har til stadighed en tiltrækningskraft på mig. Men snart skal vi til England for at se og gense nogle af de store haver. Det glæder vi os til, det er efterhånden 15 år siden at vi var der sidst, men mindet om dem ligger frisk i erindringen.På en måde er vi vel havenørder - selv om vi har mange andre interesser, men når jeg tænker mig om er de i slægt med noget haveagtigt, eller noget omkring æstetik og noget skønhedsmæssigt.Vi glæder os til at komme over og indsnuse noget af havestemningen i det store haveland og blive beriget med noget inspiration, som kan resultere i nye tiltag herhjemme i haven.Vi har samlet inspiration fra mange haver og i mange lande, og derfor er vores have måske noget udefinerbar. Stilen er vel et resultat af mange forskellige haveoplevelser. Vi har aldrig kopieret direkte, men altid omformet indtrykkene i vores egen smag eller temperament.


Vi har altid ønsket os at få lov til at blive gamle med vores have - og det må vel efterhånden siges at være lykkedes. Jo ældre haven og vi bliver, des mere statisk kan den måske synes at være - den har fundet sin form, men et eller andet sted ligger ønsket om at den til stadighed må udvikle sig, og at der sker en hvis fornyelse, ganske som i de mange foregående år, og derfor rejser vi stadig ud for at se haver.

11 kommentarer:

 1. Hej Jørn.Rigtig mange skønne billeder fra jeres dejlige have.Dejligt med besøg i andre haver......man kan aldrig få inspiration nok.Skal selv til Hampton Court Flower Show på onsdag.....glæder mig rigtig meget.Også rigtig god tur til England Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Vi kommer også på Hamton Court Flower Show, måske ses vi. Du må også have en god tur til England.
   Kh. Jørn

   Slet
 2. Hej Jørn. Jeg håber du evt. vil du dele nogle af de engelske haver I skal besøge med mig og andre. Jeg synes det kunne være spændende at høre, hvad der kan inspirere jer. Har set en del forskellige engelske haver og er altid på udkik efter ny inspiration. Rigtig god tur. Og tak for inspiration fra din egen haves blog. Så også indlægget fra Oles have, også en meget smuk have.

  SvarSlet
 3. Hej Anonym
  Tak for din kommentar. Vi glæder os til at se engelske haver, og jeg vil gerne fortælle om turen, og hvad der inspirerer os.
  Kh. Jørn

  SvarSlet
 4. Jorn,
  Tak for din have tur. Jeg elsker alle de forskellige nuancer af grønt og teksturer blandet sammen. Your garden gets better and better each year. I love the bird cage idea. Very clever.

  Din have bliver bedre og bedre hvert år. Jeg elsker fuglebur idé. Meget smart.
  David

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej David
   Tak for din kommentar. Det glæder mig, at du har glæde af at se på billederne og hyggeligt, at du kigger med derovre i Texas.
   Kh. Jørn

   Slet
 5. Tak for endnu en dejlig tur rundt i jeres skønne have. Glæder mig til at læse om hvilke haver I besøgte i England. God tur :)

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla
   Netop hjemkommet fra England skal jeg til at finde ud af, hvor jeg skal begynde, og hvor jeg skal ende med alle de mange indtryk.
   Kh. Jørn

   Slet
 6. Lækre billeder - din have ser virkelig skøn ud. Kan man få lov at kigge indenfor i virkeligheden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie-Louise
   Tak for din kommentar. Du skal være velkommen næste år, vi er færdig med åben have for i år. For 2014 har vi planlagt weekenderne 24.-25. maj og 14.-15. juni.
   Kh. Jørn

   Slet
 7. Quel joli jardin, félicitations et sublimé par de magnifiques photos, c'est un régal pour les pupilles et j'imagine les parfums!!!!

  SvarSlet