fredag den 23. maj 2014

Naturens havevanding.


Folk der besøger vores have i denne weekend vil finde en frisk og nyvandet have. Jeg sidder lige nu og kigger ud - om det dog ikke snart kan blive tørvejr, så vi kan komme ud og få fejet og gjort i orden.

Den røde rhododendron er en yakushimanum-hybrid `Morgenrot`.
For nogle år siden stod den lidt trængt og skygget, hvilket resulterede i at den blev høj og ranglet og bar for neden. Der blev fældet og ryddet omkring den, samtidig med at den blev klippet kraftigt ned. Ret hurtigt skød den en mængde nye skud fra bunden og blev en god kraftig plante igen, det er tre år siden og i år fik vi belønningen, nu blomstrer den igen med sin smukke røde farve.


Den marmorerede blomstersøjle var oprindelig til indvendig brug, nu får den lov til at komme lidt ud ved særlige lejligheder.Jernsøjlen fandt vi hos en blomsterhandler i Svendborg. Her står den med den hængende dværgform af Tsuga Mertensiana `Jeddelo`.6 kommentarer:

 1. Alltid like herlige bilder fra deres hage! :-D
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlet
 2. Hej Stein
  Tak og ha selv en fin dag.
  Kh Jørn

  SvarSlet
 3. Det regner her nu, så jeg fik lige tid til at kigge med i dag. Fine billeder og allerede pæoner i blomst, det har jeg ikke endnu.

  SvarSlet
 4. Hej Lisbeth
  Nu er vi dækket helt godt ind med regn - haven strutter af velvære. Den røde pæon er en kinesisk træpæon, der er lidt tidligere end de andre.
  Kh Jørn

  SvarSlet
 5. Nice Page and Post. Still wait The update

  SvarSlet