søndag den 11. maj 2014

På haverejser efter idéer


Vi har gennem årene været på mange haverejser rundt i Europa, der har givet os mange dejlige oplevelser, masser af inspiration og idéer til den hjemlige have. Når vi nu kigger os rundt i haven, er det efterhånden vanskeligt at skille ad og bestemme, hvad der er `lånte` idéer og hvad der er vore egne, men det vigtigste er jo trods alt, at det hele hænger sammen på en varieret og harmonisk måde.
I denne uge (uge 20) findes en lille artikel i Familie Journalen, der fortæller om vores have og det at rejse ud og opleve. Artiklen oplyser, hvilke dage vi har åben have i år, og vi håber, at det kan give anledning til, at vi får rigtig mange gæster.


Der findes rigtig mange friske og grønne nuancer lige nu med alt det nyudsprungne.
Vi har fået en ny skulptur i bronze udført af kunstneren Torben Klostergaard, den falder fint ind i havens univers.


Med al den megen regn vi har fået er frodigheden ved at være total.
De klippede hække og buske i taks, buksbom og cotoneaster er ved er stå lidt `uldne`med de mange nye skud, og er egentlig aller smukkest lige nu. Snart er tiden inde til at klippe første gang.Krydderurter som kvan, sødskærn og bronzefennikel har `forvillet`sig ind mellem de andre stauder, og de klæder i øvrigt hinanden.Hvert forår renser jeg med et skrabejern mellem stenene i stierne og fejer med en stiv kost, og det er altså lige nu - hen over sommeren klarer jeg det efterfølgende med en gasbrænder.
2 kommentarer:

  1. Tillykke med den lille fugl, den er velnok sød. Man behøver vist ikke at rejse så langt for at få haveinspiration - blot til Silkeborg :-) der er så mange dejlige havedetaljer lige meget hvor man vender sig hen :-)

    SvarSlet
  2. Hej Sussi
    Tak, det var sødt sagt. Ja, vi er glade for den lille fugl.
    Kh. Jørn

    SvarSlet