mandag den 24. juli 2017

Haven i juli.


Rosen Tommelise blomstrer flittigt hen over sommeren i sin jernurne. De bregnelignende blade. der omgiver den er Sødskærm eller som den også kaldes, Spansk Kørvel. Den har forvildet sig til staudebedet et forår, hvor jeg spredte komposten ud. Og den får lov til at blive her, for den falder godt ind i beplantningen, og dybest set er den jo også en staude - selv om den mere mere hører hjemme i urtehaven.Rosen Raubritter har stået i sit stativ gennem mange år og har blomstret med vekslende intensitet. Den remonterer ikke, men blomstrer hele juli måned.De marksten-belagte stier snor sig gennem haven. Sten ved sten blev de lagt for mange år siden, og alt det opgravede, græstørv og jord, blev blev skovlet ud til siderne og blev efterfølgende til hævede bede, hvortil der også blev anvendt mange sten.Forskellige lave, krybende og tæppedannende planter bløder kanterne mellem stier og bede lidt op, så det kan virke som en naturlig, sammenhængende helhed.

I urtehaven blomstrer apotekerrosen, Rosa officinalis, der oprindelig blev indført af munkene i middelalderen. 
Rosen Bonica er rigtblomstrende og har stået i sit bed gennem mange år. Jeg lavede dem som stiklinger, og de står således på egen rod, så vi er fri for vildskud.
9 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Du har en mycket vacker trädgård. Jag älskar dina stenlagda gångar :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulrika. Tak. Ja, vi er også glade for at jeg fik dem lavet i sin tid.
   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 3. Hei Jørn. Nydelige bilder som alltid. Noen av motivene får meg helt i drømmeland. Helt fantastisk. Et nydelig bilde av din kone Inger. Ønsker dere en fin dag, og fortsatt god sommer.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise. Tak. Det glæder mig at nogle af mine billeder kan få dig helt i drømmeland. Også god dag til dig og fortsat god sommer til dig.
   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 4. Hvor er det smukt i jeres højsommerhave. Det ser godt ud med de lave planter, der bløder overgangen mellem stengangene og bedene op. Jeg synes, det er svært at lave overgangen, så den ser naturlig ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elna. Tak. Det tager nogen tid inden de lave planter antager en naturlig overgang mellem bede og stier.
   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 5. I enjoyed over read your blog post.
  Your blog have nice information, I got good idea from this amazing blog.
  I am always searching like this type blog post. I hope I will see again…
  หนังออนไลน์

  SvarSlet