tirsdag den 17. september 2019

Tilbageblik på en sommer - august. I augusthaven begynder de grønne farver at blive mere mættede og lidt tunge. Frodigheden er total, og mange steder må saksen i brug.Forandringen i de grønne farver sker umærkeligt fra dag til dag.


I den 'Evigtgrønne Have' er der brede og smalle stier. Der var ingen planlægning da vi påbegyndte haven i dens nuværende stil. Den blev til successive hen ad vejen. 


Igen var vi på loppemarked og fandt denne aflange, firkantede krukke. Også denne er fransk og med patina der signaliserer  noget om ælde.

En gammel udhulet stolpestump kan udmærket være hjemsted for planter. 

Den smalstråede elefantgræs spærer lidt for udsynet. Hvad gemmer der sig længere fremme?Lige nu er det romersk kamille der blomstrer i indkørselens midterrabat, omgivet af grønne tuer.


På turen ind gennem de grønne vækster påvirkes sindet af farvens beroligende virkning. Havens æstetik og tilfældige orden taler til det irrationelle i mennesket, der hvor drømmene, det legende og al det unyttige findes.Træernes grene og blade danner loft i havens rum.I august havde vi igen åben have, ligesom vi hen over sommeren havde besøg af busser, hvoraf fire kom fra Sverige - to af busserne var læsere af Allt Om Trädgården, der var rundt for at se flere haver i Danmark, heraf vores.

6 kommentarer:

 1. Takk for et aldeles vakkert tilbakeblikk på sommeren i hagen din. Du har det så grønt og frodig med vakre kreasjoner.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jannicke. Ja vi holder meget af alt det grønne og synes det er roligt at lave de små kreationer.
   Venlig hilsen
   Jørn

   Slet
 2. Tak for alle sommerbillederne. Jeg har “studeret” dem nøje, for der er så mange fine detaljer i jeres have. Man må sige, I udnytter hver cm2 af jorden. Alle de grønne bladformer er sat sammen, så de danner en harmonisk helhed, og de fremhæver kunstværkerne så fint.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 3. Velbekomme Elna. Det glæder mig, at du studerer billederne helt ned i de små detaljer. Vi prøver bevidst at arbejde med æstetikken.
  Venlig hilsen
  Jørn.

  SvarSlet
 4. Magiska bilder av en lika magisk trädgård! Helt fantastisk! Inspirerande och idérik...
  Höstiga hälsningar från Titti

  SvarSlet
 5. Hej Titti.
  Tak. Det glæder mig, at du finder min have og billederne derfra for magiske.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet