søndag den 15. september 2019

Tilbageblik på en sommer - juni måned.


 Umiddelbart vil jeg sige, at juni er den måned, hvor vores have er smukkest. Alt det grønne er stadig frisk og lysegrønt, og haven er  tilpas tilgroet. Men ved nærmere eftertanke må jeg nok erkende at hver sommermåned - og vi kan såmænd også tage efteråret med, har sin egen charme.I juni blomstrer miniporcelænsblomst med de små, lette hvide blomster. Den rødbrune allunrod fandt selv sin plads - lige pludselig en dag dukkede den op lige her. Og vi er ofte åben for den slags hændelser og betragter det nærmest som 'havens natur', der spiller ind. Vi ved jo godt, at haven ikke er natur, men kultur, for vi har jo selv skabt den ud fra vores fantasi og dybest set vel vore drømme om en have. Men når haven har nået en hvis alder, kan den finde på at gå sine egne veje, overrasker os, og opfører sig, som var den natur - og vi giver den så af og til chancen, og må erkende, at 'idéen' var rigtig.

Haven kan ikke overskues fra et sted, man tvinges - eller endnu bedre, får lyst til at gå en tur på opdagelse ind i alt det grønne.Den opstammede Rhododendron Cunningham White, der blomstrede i maj, er nu med sin nyvækst ved at få form som et lille træ.

Et hjørne med frodige omgiveser, hvor vi holder af at tage et hvil - når vi ellers kan komme til for den store løvefod, Alcemilla mollis.Alcemilla mollis har små hår på bladene, der holder på perlerne af regndråber.


I juni er midterrabatten i vores indkørsel rigtblomstrende af timian og romersk kamille.Rosen Lykkefund blomstrer også rigt i juni.Vi havde mange gæster til vores åben have arrangement i juni.Vi er glade for vores markstenbelagte stier, der snor sig gennem haven. De blev anlagt for for 30 år siden, og de store mængder jord der blev gravet op i den anledning, blev til hævede bede.
Lys, atmosfære og stemning.


Stueplanten Husfred er en god bunddækkeplante derude, og er fuld hårdfør.
Forårsvortemælk lyser op med sin limefarve.


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar