tirsdag den 10. september 2019

Masser af græsser.
I forbindelse med mit foredrag i Hillerød hos Haveselskabet, Nordsjællands Afdeling, besøgte Inger og jeg den næste dag Overdam Planteskole i Hørsholm.Overdam Planteskole har især en stor produktion af græsser. Vi gik rundt i deres forevisningshave, hvor man ser en flot kombination af græsser og stauder, og på den anden side af vejen, hvor produktionen af græsser foregår, blev vi overvældet af at se, hvor mange forskellige græsser, der findes.Det var gråvejr og vi oplevede det hele i dæmpede farvetoner. Netop nu, i begyndelsen af september, blomstrer græsserne, hvilket jo giver dem en særlig skønhed. Vi så helt lave blågræsser samt et væld af græsser i mellemstørrelser og frem til kæmpemæssige elefantgræsser.

Vi købte to græsser og et par stauder, der nu er plantet ud hjemme i HAVEN VED HEGNET, hvor de allerede pynter og falder naturligt ind i helheden.
10 kommentarer:

 1. Dejligt at høre fra jer igen! Jeg forestiller mig, at jeres have står grøn og frodig oven på regnen.
  Overdam planteskole har jeg aldrig besøgt, men jeg har hørt så meget godt om stedet. Når jeg ser dine billeder, bliver jeg klar over, at jeg MÅ besøge planteskolen, næste gang jeg kommer i nærheden.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 2. Hej Elna.
  Tak. Ja vores have er lige nu meget grøn og med stor frodighed. Overdam Planteskole er virkelig et besøg værd. Jeg vil tage mig sammen nu, og lægge nogle billeder ud af vores have.
  Venlig hilsen
  Jørn.

  SvarSlet
 3. Hei.
  For meg som er så glad i gress må det være fantastisk å komme på sånn en plass.
  Godt å høre fra dere og jeg ser frem til innlegg fra deres egen hage.
  Fin dag til dere.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne-Lise. Ja, du burde virkelig besøge planteskolen, det ville lige være noget for dig. Dejligt at høre, at du gerne vil have indlæg fra vores have.
   God dag til dig
   Jørn.

   Slet
 4. Ser ut til å ha vært en fin vandring. Gress er flott på denne tiden!
  Regner med at det er frodig hos dere nå:-)
  Navnet på planteskolen er notert.
  Ha en fin høstuke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lars.
   Ja, der er utrolig frodigt i haven lige nu efter megen regn. Græsser står også flotte med deres blomstring - den planteskole vil lige være noget for jer.
   Mange hilsener til jer begge.
   Jørn.

   Slet
 5. Hallo Jorn,
  auch ich freue mich, wieder etwas von euch zu lesen und mich daran zu erfreuen.
  Ich habe deinen blog in den Lesezeichen, so kann ich mir jederzeit Beiträge immer wieder anschauen. Gräser sind das "Herbstthema". Ich arrangiere sie gerade in großen Töpfen und trage sie im Garten an eine passende Stelle.
  Ich freue mich darauf, weiter von dir zu hören.
  Herzlichen Gruß Gertraud

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gertraud.
   Det er dejligt at høre fra trofaste venner. Jeg er ved at samle fotos til nye indlæg.
   Venlig hilsen
   Jørn.

   Slet
 6. Jeg besøgte også Overdam for et par år side. Deres besøgshave er så fantastisk på denne årstid. Jeg købte også et par græsser, og flere er kommet til siden. Vi har netop i går gravet ud til endnu et bed med græsser, så i dag skal der plantes :0)

  Jeg håber, jeg får mulighed for at komme på besøg i jeres skønne have på et tidspunkt.

  Mange havehilsner
  Anette

  SvarSlet
 7. Hej Anette.
  Ja Overdam er et fantastisk sted og besøgshaven er fyldt med god inspiration og skønhed. Det lyder godt med endnu et bed med græsser - de giver liv i haven med deres lethed og ynde.
  Venlig hilsen
  Jørn

  SvarSlet