mandag den 16. september 2019

Tilbageblik på en sommer - juli måned.


Undertiden dukker der krydderurter fra urtehaven op i staudebedene, her en Kvan, men også Bronzefennikel, Citronmellise, Hjulkrone o.a.. Fænomenet skyldes brugen af kompost som jeg hvert forår strør ud over have. Ofte er det kun halv formuldet - og det er helt fint, regnormene synes det er guf, men samtidig følger der frø fra de pågældende planter med ud i bedene. Jeg vælger nogen gange at lade dem blive, for egentlig er de jo smukke og dekorative og ret beset, er krydderurterne jo også stauder.



Stien her fotograferer jeg mange gange i løbet af sommeren. Omgivelserne handler mest om grønne farvetoner og forskellige strukturer. Jeg har givet stien forskellig bredde, for at opnå en mere naturlig virkning. Intentionen var i sin tid at opnå noget, der lignede natur. 



Rosen Raubritters blomstring rækker ind i midten af juli. Hvis jeg skulle vælge en favoritrose, tror jeg det blev den.



Den lille madonna, der spejler sig i vandet, er også et af mine yndlingsmotiver. Hen over dagen og året skifter lyset hele tiden her under træernes 'vandrende skygge'.





























På loppemarkedet i Ebeltoft fandt vi denne Madonna. Vi faldt straks for det naivistiske udtryk, den har. Den er fra Frankrig og hugger i sandsten, og man kan se, at den har været muret fast på en bygning.,Vi har givet den en sokkel at stå på, og synes, at den faldet fint ind i havens helhed.


































































Venus får næsten dækket sine ynder bag vedendens blade.

































2 kommentarer:

  1. Hei.
    Nydelige bilder som alltid fra hagen deres.
    Det er helt utrolig hva en kan få plass til i en villahage.
    Den grønne bakgrunn, krydret med planter og forskjellige ting.
    Bildene fra deres hage kan jeg se om og om igjen.
    God uke til dere.
    Hanne-Lise.

    SvarSlet
  2. Hej Hanne-Lise.
    Tak. Ja der kan være mange planter på et lille areal. Haven kan jo være i flere etager, så er der plads til rigtig mange planter. Det glæder mig, at du har glæde af mine billeder.
    Venlig hilsen
    Jørn.

    SvarSlet