onsdag den 19. juni 2013

Grønne juni.


I takt med at vore Rhodendron afblomstrer og bliver renset for visne blomster, bliver vores have mere stille og afdæmpet. Roserne er endnu ikke for alvor begyndt at blomstre, derfor er det de grønne farver, der dominerer. Den grønne farve rummer i sig selv et rigt spektrum af nuancer, der strækker sig fra det blågrønne til det gulgrønne, med afstikkere mod det grågrønne og olivengrønne - mørke eller lyse- og lette pastelgrønne nuancer. Det grønne er  simpelt hen en omfangsrig palet med stor variation, og med det farvepsykologisk aspekt som betyder ro og afslappelse.
De grå, neutrale granitsten i stierne harmonerer med de grønne planter og danner en harmonisk samklang.Tidlig morgenlys: Farven påvirkes af lyset, for farve er lys, og lys skaber stemning hen over dagen.Dis i den årle morgenstund - dagen ligger dugfrisk og lyset vil dagen igennem ændre farvernes karakter og bidrage til alle de varierede sanseoplevelser, der vil opstå på turen rundt.
Teaktræsmøblerne har vi valgt skal blive grå ved lysets påvirkning, for at harmonere bedre med havens grønne farver.Forskellige små souvenirs er på sine stager løftet op over den grønne bund, hvor de skal indgå som en del af havens oplevelser.

Her til morgen fik vi et kraftigt regnskyl. Det kom meget tilpas, eftersom vi i går plantede forskelligt rundt i haven. Farverne dæmpes ned i gråvejr og regn - undtaget stenene, der får en mere mættet farve, når de bliver våde.

På dette og det foregående billede vises den lyse og lette benved, Euonymus fortunei `Emerald Gaiety`, der kan anvendes mange steder i haven - kan stå i halvskygge og lyse op, klarer også fuld sol, er let at forme ved klipning og er let at formere ved stikling.Planterne i indkørslens midterrabat synes også godt om regnen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar